SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/005 | 4450 Tiszalök Ady Endre utca 35.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Teleki Blanka Gimnázium és Szakközépiskola 1953-ban jött létre Szakács Ferenc vezetésével. Az iskola évtizedeken át magas színvonalú képzést nyújtott tanulói számára. Az intézményben volt mezőgazdasági és faipari szakközépiskolai képzés, pénzügyi tagozat, levelező oktatás, s orosz kéttannyelvű gimnáziumként is működött.

1996-ban létrejött a közgazdasági szakközépiskolai tagozat, számos diáknak biztosítva a lehetőséget a szakirányú továbbtanulásra. 1993-ban elkészült a tornaterem, de ezen kívül két szabadtéri sportpálya is biztosítja tanulóink rendszeres testedzését.

A 2006/2007-es tanévtől számos új profillal bővült intézményünk, elkezdődött a szakiskolai oktatás. A 2007/2008-as tanévben került bevezetésre az emelt óraszámú testnevelés a gimnáziumi osztályokban. Emellett a labdarúgás iránt érdeklődő fiatalok heti nyolc edzés során kedvenc sportjukkal foglalkozhattak, melynek eredményeképpen az iskola csapata több alkalommal a Labdarúgó Diákolimpia országos döntőjébe került nagypályás labdarúgás, kispályás labdarúgás és teremlabdarúgás sportágakban.

A 2008/2009-es tanévtől tovább bővült a választék: szakközépiskolában beindult az informatika valamint a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport. 2011-ben szakközépiskolai osztályokban újabb szakmacsoporttal bővült képzési kínálatunk: bevezettük az egyéb szolgáltatások szakmacsoportban a katonai alapismeretek oktatását. A vállalkozó szellemű rendész tanulóink több alkalommal részt vettek a KatonaSuli nyári táborában, ahol gyakorlatban is kipróbálhatták az elméletben már elsajátított ismereteket. A 2017/2018-as tanévben szakgimnáziumban elindítottuk a közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazatot, míg szakközépiskolában új, hiány-szakképesítésekkel bővült a választható szakképesítések köre: épület- és szerkezetlakatos, bádogos, burkoló.

A 2020/2021-es tanévben pedig a 4+1 éves szakgimnázium átadta a helyét az 5 éves technikumnak, míg a 3 éves szakközépiskola a szintén 3 éves szakképző iskolának. Technikumban 9-10. évfolyamon, szakképző iskolában a 9. évfolyamon ágazati alapoktatás zajlik, mely ágazati alapvizsgával zárul. Technikumban a 10. évfolyam, szakképző iskolában a 9. évfolyam végén dönti el a tanuló, hogy az ágazathoz tartozó szakmák közül melyiket kívánja tanulni a képzés fentmaradó 3, illetve 2 évében.

Szintén a 2020/2021-es tanév újdonsága iskolánkban a Dobbantó Program, melybe azon tanulók csatlakozhatnak be, akik tizenötödik életévüket betöltötték és nem végezték el az általános iskolát. A Dobbantó Program folytatása a műhelyiskola, ahol egy részszakmát (bolti előkészítő vagy fémipari gyártás előkészítő vagy szobafestő) szerezhetnek a tanulók. A két képzési forma elvégzése alapfokú végzettség megszerzésével egyenértékű.
Szeretettel várjuk leendő diákjainkat!

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum


Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

4450 Tiszalök Ady Endre utca 35.

Telefon: +36701995636

E-mail: titkarsag@teleki-tlok.edu.hu

OM azonosító: 203045/005


2024Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium